Vragen

Ons Emailadres: singhetscone@hotmail.com

1. Kan ik vrijblijvend naar het koor komen luisteren?

Kom gerust eens langs op woensdagavond vanaf 20 uur tot 22 uur om te luisteren en de sfeer te ontdekken. We hebben een aantal extra muziekmappen met het actuele repertoire van het koor beschikbaar, zodat u desgewenst ook mee kunt oefenen.

Vooraf een seintje geven volstaat:

  • Riet Lecluyse.
  • GSM 0486/372 463
  • E-mail: rietlecluyse@skynet.be

2. Welke soort muziek zingt het koor?

Het koor heeft in de loop van al die jaren meer dan 400 werken aangeleerd in allerlei genres en stijlen: van religieuze tot profane, van ernstige tot luimige, en van polyfone tot hedendaagse muziek…

3. Wanneer en waar repeteert het koor?

Het koor repeteert elke woensdagavond van 20uur tot 22uur in ons repetitielokaal 013 van de Muziekacademie "Dil'arte" te Dilbeek.

Behalve tijdens de verlofperiodes: paasvakantie, juli en augustus en kerstvakantie. We beginnen de repetities altijd met inzingen op het niveau van koorscholing. Thuis studeren is in principe niet nodig, omdat alle partijen afzonderlijk op de repetities worden ingestudeerd.

Sommige koorleden nemen op eigen initiatief thuis alvast de muziek door. De sfeer is goed en gezellig, maar er wordt tegelijkertijd tocht ernstig gewerkt.

4. Wie kan lid worden van het koor?

In principe is iedereen welkom in het koor en we hanteren ruime leeftijdgrenzen. Het belangrijkste criterium is dat u in een koor past, en er zich thuisvoelt.

Daarom, als u:

  • van een muzikale uitdaging houdt
  • graag en toonvast zingt
  • een actieve instelling heeft en zin voor engagement
  • een gezellig koor zoekt
  • het leuk vindt om iets op te bouwen
Dan is het koor "Singhet Scone" iets voor u!

5. Wat kost een lidmaatschap?

Onze koorleden betalen voor het werkjaar 2014 (10 maand) 28 euro per persoon en per jaar.

Een tweede lid van hetzelfde gezin betaalt de helft.

6. Wanneer treedt het koor op?

Eén à twee maal per jaar geven wij een concert. Daarnaast werken we regelmatig mee aan allerlei uitvoeringen zoals het opluisteren van feesten en eventuele kerkdiensten of in samenwerkingsverband voor korenprojecten.

7. Tot welke categorie behoort het koor?

Het koor Singhet Scone is een amateurskoor maar grotere werken vormen evengoed een uitdaging die we niet uit de weg gaan!